Иракли – Най-добрият български плаж?

Плажа на иракли

Много от посетителите на Иракли смятат, че това е най-доброто място за лятната им почивка.

Защо? Всеки се връща пак и пак за да се докосне до кристално чистата вода, златистите пясъци и безграничното море. Във всеки посетител на Иракли остава спомена, че е посетил едно райско кътче. Искате ли и вие да посетите това райско кътче?

Вероятно, всичко идва от красотата на дивата природа и морският бряг. Само на метри от морето има гъста гора, която много често е обект на къмпинг. Мястото събира туристи най-вече с липсата си на урбанизация. Тук почти няма хотели и посетителите могат да се порадват на спокойствие, чиста природа, къмпинг и плаж. Преди да стане известен, Иракли е бил посещаван предимно от местните жителите, понеже градовете са били много далеч.
Иракли дори си има малка река!

Тя се нарича Вая и се влива в морето. Толкова е малка, че в топлите летни дни, всеки може безпроблемно да „преджапа“ през нея. Плажната ивица тук е дълга и широка. Колкото по-на юг вървите, толкова по-едър става пясъка и постепенно преминава в чакъл. Има заведения в тази част на плажа от които да си купите храна и напитки, а плажът се посещава основно от нудисти.

Чарът и красотата на Иракли са скрити точно в липсата на урбанизация. Тук се събират хора да починат от градската навалица, да погледат звездите, да се съберат с приятели или просто да се отпуснат. Както много други морски курорти и Иракли събира хора от България и цяла Европа. Мястото е толкова уникално, че не се знае кога на някой, ще му хрумне някаква идея да построи нещо там! Ако сте любители на къмпинга и искате да се насладите на морско-горската гледка, Иракли е мястото за вас.

Всичко за селото

Публикувано

в

И още: